Hos Halberg Kapital investerer vi helst i virksomheder, der kan få så stor gavn som muligt af at få Halberg koncernen med ind i ejerkredsen. Dermed ikke være sagt, at de virksomheder, vi investerer i, skal være blottet for kompetencer. Tværtimod. Vi vil tilstræbe at investere i veldrevne virksomheder med en dygtig ledelse, der ikke nødvendigvis har behov for – men dog kan få adgang til – en række shared services, som Halberg Kapital stiller til rådighed. Men det er også vores målsætning, at Halberg Kapital som en aktiv ejer kan bidrage med som minimum ledelsesmæssige sparring på bestyrelsesniveau.

Hos Halberg er vi ikke verdensmestre i alt. Men med en stor 'going concern' i ryggen har vi allerede foretaget store investeringer i opbygningen af de stabsfunktioner, der er krævet for at blive en globalt førende producent og distributør af kortvarige forbrugsgoder. Så der kan være rigtig meget at hente i et samarbejde for en mindre dansk vækstvirksomhed, hvor den nuværende ledelse og organisation måske er rigtig dygtig på et bestemt område, men savner erfaring, viden og kompetencer på et andet område.

Eksempelvis findes en stor dansk underskov af stærke ingeniørdrevede virksomheder. Her er produktet ofte langt bedre end konkurrenternes, men den stiftende ingeniør har ikke nødvendigvis haft kompetencerne eller tid og overskud til at føre sin virksomhed ud på eksportmarkederne.

Er den hidtidige ejer omvendt meget dygtig til salg og marketing, kan virksomheden have fået så stor succes blandt kunder og distributører, at produktionen ikke kan hænge med, og at kvaliteten er blevet et stort problem. I begge situationer vil Halberg Kapital være en attraktiv medejer.

Men om det er IT, HR eller lagerstyring, vi fra Halberg Kapitals side mener at kunne bidrage med, er sådan set underordnet. Hvis der er styr på alle aspekter af driften, er den bedste løsning at fortsætte helt og holdent i eget regi og dermed undgå en integration. Det mest attraktive ved Halberg Kapitals medejerskab er nemlig, at Halberg investerer med henblik på at finde virksomheder, som kan vokse sig til store stærke spillere i deres brancher på langt sigt.

I Halberg regi vil det sige, at virksomhederne skal kunne holde i generationer.